PyCharm Python IDE

Wanneer ik programmeer in C of C++ dan maak ik graag gebruik van een IDE, onder andere vanwege de mogelijkheden die het biedt tot code-completion en refactoring. In het geval van C/C++ gebruik ik veelal Codelite of soms QtCreator. Voor het beetje Python dat ik schreef (voor een PlantUML plugin voor Gedit) gebruikte ik Gedit – Codelite of QtCreator bieden in geval van Python dezelfde functionaliteit. Inmiddels ontwikkel ik op mijn werk ook Python toepassingen en verlang ik toch naar een ontwikkelomgeving die wat geavanceerder is. Na een rondgang langs potentiële Python IDE’s kwam ik uit op PyCharm. Voor de volledigheid hieronder de Python IDE’s die ik heb bekeken:

  • PIDE
  • IDLE
  • NINJA-IDE
  • Eric
  • Eclipse-pydev
  • PyCharm

PyCharm installeren

Ik geef er de voorkeur aan om PyCharm niet te installeren vanaf de PyCharm website, maar via een Getdeb repository. Aan /etc/apt/sources.list.d/additional-repositories.list moet de volgende regel moet worden toegevoegd:

deb http://archive.getdeb.net/ubuntu xenial-getdeb apps

Ik gebruik Linux Mint 18 (gebaseerd op Ubuntu 16.04), dus in mijn geval moet ik de xenial variant hebben. Eenmaal toegevoegd zijn nog een drietal commando’s nodig om PyCharm te installeren:

wget -q -O- http://archive.getdeb.net/getdeb-archive.key | sudo apt-key add -
sudo apt-get update
sudo apt-get install pycharm

C’est tout!
No Comments


You can leave the first : )Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses cookies. By continuing to use this website you agree to their use.